Voorlezer

Als ‘die hard dad’ met een nogal rebels innerlijk kind, spreek ik ook graag tot de verbeelding. Zo vind je me vaak voor klassen en groepen om kinderen te laten genieten van een voorleesverhaal. Swipen, zappen en tappen kan iedereen, maar waarnaar leren kinderen vandaag nog gewoon… luisteren?

 

De voorleesvibe verspreiden en de luisterlust aanwakkeren doe ik niet alleen door zelf als ambassadeur naar buiten te komen, maar ook met Orson, een project dat de aandacht voor en het gebruik van luisterboeken en audiocontent voor kinderen promoot.

"Elk kind heeft een Spielberg tussen de oortjes zitten.
We moeten hem aan het werk zetten."

Luisterboeken

Leren luisteren kun je natuurlijk ook met luisterboeken of audiobooks, een genre dat over de hele wereld razendsnel aan populariteit wint. Ook in Nederland neemt het aanbod dagelijks toe. Op mij kun je rekenen om het Vlaamse aanbod te promoten en uit te breiden.

Hieronder kun je een paar voorbeeldjes beluisteren van hoe zo’n luisterboek kan klinken als ik het zelf in mijn studio opneem, monteer en eventueel verrijk met geluidseffecten.

Ik exploreer ook de technische mogelijkheden om boeken in ePub3 en Daisy formaten te produceren. Als je zin hebt om samen op zoek te gaan, of je bent als uitgever of auteur geïnteresseerd in het uitgeven van een luisterboek? Dan moeten wij eens praten!

Auteursrechten van dit materiaal liggen bij de respectievelijke uitgeverijen en auteurs. Deze demo’s zijn niet bedoeld voor brede verspreiding. Ben je er rechthebbende niet blij mee dat ik een fragment van jou bewerkte? Laat het me zeker weten en dan haal ik het eraf!

Orson laat kinderen weer luisteren en ouders weer lezen via inspiratie over voorlezen, luisterboeken en audiocontent voor jong en oud.
Verbeelding door verklanking!

Meer weten