Creatief met Corona

Een lachertje zijn ze niet, die maatregelen om het virus in te dijken. Zeker heel wat zelfstandigen zien zich plots afgesneden van hun werkwereld. Gelukkig biedt het internet niet alleen oplossingen om thuisblijvers te entertainen. Een beetje passie voor je vak en voor moderne technologie opent weer wat nieuwe mogelijkheden.

Zit je als agency, productiehuis of studio met een dringende opname, maar hou je die – sowieso al luizige – stemacteurs liever hygiënisch op een afstand? Dan zijn er nog opties genoeg!

Zoals je kunt zien, heb ik een erg degelijke en volledige home studio met daarin een Neumann TLM 103 of Sennheiser MKH416 micro en een Universal Audio Apollo Twin voorversterker en D/A convertor. En van daar kan het dus nog alle kanten uit…

  • UA Apollo Twin

Live regie

Uiteraard kunnen we afspreken via Skype, Facetime, Google Hangout of gewoon over de telefoon. We houden een sessie met ‘live regie’ waarbij jij kunt meeluisteren met de opname en montage en je opmerkingen en vragen meteen kunt doorspelen en nieuwe takes beluisteren. Ik bezorg je achteraf de netjes gemonteerde audiobestanden via een downloadlink.

Source Connect

Maar als je zelf een studio hebt en graag meteen hoge-resolutie audio (48kHz – 192 kbps) rechtstreeks als ingang in je eigen sessie op ProTools of een andere DAW? Dan verbinden we toch even via Source Connect? Voeg mijn profiel toe aan je contacten op het Source Elements, patch de audio door naar een van je inputs en we zijn zo vertrokken! Of ik neem en knip mijn gebazel met evenveel plezier zelf op.

Via Source-Connect Now kan het overigens nog gebruiksvriendelijker: ik stuur je een uitnodiging met een link en jij volgt de sessie simpelweg in hoge kwaliteit via je browser.

Er zijn nog heel wat andere tools die eenzelfde functionaliteit bieden (bv. SessionLink is ook populair). Leg me gerust even jouw situatie en uitdaging uit en we vinden er wel wat op!