vtm trailer – Familie nieuw seizoen

 

Netstem sessies zijn altijd enorm plezant én interessant: in één uurtje krijg je de kans om heel wat registers op te zoeken en knopjes haarfijn bij te regelen. Want elke trailer is anders, elke reeks of film moet anders worden verkocht.

Het is ook erg fijn als de zender waarvoor en de mensen met wie je ze maakt echt geven om het eindproduct. De copy gedoseerd, de mix gebalanceerd, de timing gechronometreerd. Alles wordt bekeken, beluisterd en herbeluisterd door meerdere ogen en oren. Ook al maken ze er tientallen per dag, alleen als alles goed zit, gaat het op antenne.

Er wordt al eens wat collegiaal gezeverd, want als je als freelancer twee keer per week ergens mag komen, ontstaat er toch een band en weet iedereen wat ze aan elkaar hebben. Soms is er ruimte, soms geef je wat extra gas om door het lijstje te raken. Zo’n sessies gaan dus wel degelijk vooruit. Geen take teveel, maar zeker ook geen te weinig.

Tot de sfeer precies goed zit en de stem haar functie kan vervullen: de inhoud op een verhoogje zetten, zonder zelf te veel aandacht op te eisen. Soms door mee in de actie of spanning te stappen, soms door tegengas te geven en op afstand het verhaal te leiden. Maar mensen goesting doen krijgen om te kijken kan alleen als zelf met veel goesting leest.

Klant: DPG Media – Opname @ Medialaan.